Groot contractnieuws Feyenoord: steunpilaar Jones blijft in De Kuip

Groot contractnieuws Feyenoord: steunpilaar Jones blijft in De Kuip

22-05-2017 16:09
45

Brad Jones is ook komend seizoen de doelman van Feyenoord. De Australiër heeft zijn aflopende contract in De Kuip met twee jaar verlengd tot medio 2019, meldt de landskampioen maandag.

Feyenoord nam Jones afgelopen zomer transfervrij over van NEC. De 35-jarige routinier moest de leemte invullen die was ontstaan door de zware blessure van eerste keus Kenneth Vermeer, maar deed het zo goed dat hij mocht blijven staan. Vermeer maakte het seizoen daardoor af als reserve. 

Met Jones onder de lat behaalde Feyenoord de eerste landstitel sinds 1999. De Rotterdammers kregen bovendien slechts 25 tegendoelpunten in 34 Eredivisie-duels. "We zijn heel blij dat we Brad voor Feyenoord hebben kunnen behouden", reageert technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "Hij heeft een ijzersterk seizoen met veel clean sheets achter de rug en heeft daarmee een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap."

Met Vermeer en Warner Hahn beschikt Feyenoord over nog twee keepers met ruime Eredivisie-ervaring. "Door Brads aanblijven is er komend seizoen sprake van grote concurrentie onder de lat, maar dat hoort bij een club als Feyenoord", meent Van Geel. "Bovendien gaan we de Champions League in, waardoor we over een kwalitatief zo sterk mogelijke en brede selectie willen beschikken."

Jones begon zijn loopbaan bij Middlesbrough en maakte na verschillende huurperiodes de overstap naar Liverpool. In januari 2016 dook hij op bij NEC, waar hij zijn carrière nieuw leven in wist te blazen.