Davids ontvangt diploma van Van Breukelen: 'Zou kunnen, er zijn contacten'

Davids ontvangt diploma van Van Breukelen: 'Zou kunnen, er zijn contacten'

22-05-2017 16:35
21

Edgar Davids ontving maandag uit handen van KNVB-directeur Hans van Breukelen zijn diploma Coach Betaald Voetbal. De voormalig middenvelder staat ervoor open om ergens aan de slag te gaan, maar wil wel iets dat bij hem past.

"Ik zie wel, ik kijk wat er op me afkomt", laat Davids weten voor de camera van de KNVB. "Ik zoek dingen die bij me passen, waarmee mijn visie als trainer op één lijn zit." Of we hem snel langs het veld zien, weet de oud-international niet. "Dat zou zo kunnen. Er zijn contacten, maar ik wil dingen waarvan ik weet dat het bij mij past. Zodat je ook de gewenste resultaten zou kunnen behalen."

Davids speelde voor Ajax, Juventus, FC Barcelona en Tottenham Hotspur en werkte met verscheidene toptrainers. Van hen heeft hij één ding geleerd. "Dat je toch geluk moet hebben. Ja, uiteindelijk draait het daar om. Je kan visie hebben, je kan goede tactieken hebben, je kan een goede trainer zijn, maar als je geen resultaten hebt dan wordt er een kort einde aan je carrière gemaakt. Ik heb met een paar trainers gesproken en ben tot de conclusie gekomen dat dat funest is."

Om bij één van zijn voormalige werkgevers als trainer terug te keren, is een droom. "Ik ben meer dan 'geblessed' dat ik bij die grote clubs heb gespeeld. Als je ook als trainer aan de slag kan gaan bij zo'n club, is dat een buitengewoon mooi avontuur", besluit Davids.