'Het is de vraag of hij weer in deze situatie terecht wil komen bij Feyenoord'

'Het is de vraag of hij weer in deze situatie terecht wil komen bij Feyenoord'

22-05-2017 22:08
14

Joop Hiele noemt de contractverlenging van Brad Jones 'verrassend'. De voormalig doelman van Feyenoord is benieuwd wie er komend seizoen eerste doelman wordt in Rotterdam-Zuid.

"Het is verrassend, omdat er eerder in het nieuws kwam dat Vermeer én Jones in de selectie niet haalbaar zou zijn voor Feyenoord", zegt Hiele tegen RTV Rijnmond. "Een paar dagen later heeft hij dan toch bijgetekend. Maar het is wel een goede zet van Feyenoord."

De contractverlenging van Jones is wellicht een doorn in het oog van Warner Hahn, die hoopte een grotere kans te maken om eerste keeper te worden. "Ik kan me voorstellen dat Hahn graag aan spelen toe wil blijven komen. Dat heeft hij denk ik ook kenbaar gemaakt. Het is ook de vraag of Vermeer weer in deze situatie terecht wil komen met de mogelijkheid dat hij geen eerste keeper wordt."

Volgens Hiele wordt de ontwikkeling van de jeugd niet geremd door de verlenging van Jones. De jeugdspelers moeten op een hoger niveau spelen. "Feyenoord zal daarin de juiste stappen moeten maken, omdat het tweede elftal niet op een behoorlijk niveau actief is. Daardoor wordt de jeugd geremd, niet omdat Feyenoord Jones of Vermeer onder contract heeft. Het tweede elftal speelt nu gewoon op een kermisattractie. Dat is helemaal niets. Tegen een Tweede Divisie-club heb je nog meer weerstand."