De toekomst lacht ons toe. Zeker als je kijkt wat voor een lichting er aan komt

"De toekomst lacht ons toe. Zeker als je kijkt wat voor een lichting er aan komt"

23-05-2017 07:36
57

Dennis Bergkamp vindt dat Ajax met het bereiken van de Europa League-finale de vruchten plukt van de Fluwelen Revolutie eind 2010. Het lid van het Technisch Hart van de Amsterdammers stelt dat de juiste afslag is genomen.

"Maar ik vind dat we moeten kijken hoe het volgend seizoen gaat, want we moeten structureel meedoen op een hoger niveau, het liefst in de Champions League. We hebben nu een goede stap gezet", zegt Bergkamp in De Telegraaf. "Op het veld gaat het hartstikke goed en we hebben zelfs het idee dat het nog beter kan. Ook financieel gaat het geweldig met de club."

"Mensen vragen dan: 'Wat wil je nog meer?' Veel! Want we willen door", vervolgt de voormalig aanvaller. "De toekomst lacht ons toe. Zeker als je kijkt wat voor een lichting er aan komt… We leveren met de jeugdopleiding nu 'niveau Europa League-finale' af, maar het streven is nog hoger. Voor het beleid van de club is het belangrijk dat we elk jaar ver komen in Europa."

Bergkamp benadrukt dat een finale daarbij niet ieder jaar het doel is. "Maar de Champions League blijft iets geweldigs. Als we erin slagen daarin de kwartfinale te halen, dan ben je goed op weg. Die rek zit er nog in." Hij ziet ook een keerzijde van het huidige succes. "Het is bloedlink zo'n finale te spelen natuurlijk. Voor de grote clubs is zo'n wedstrijd het meest simpele dat er is."

"Zij kijken vanaf de kwartfinale naar de Europa League, zetten een heel grote zak geld neer en halen de beste spelers. Of dat ook ons treft, zal komende zomer blijken", besluit Bergkamp.