Update: Roda bevestigt Anastasiou-ontslag; Stevens moet club in Eredivisie houden

Update: Roda bevestigt Anastasiou-ontslag; Stevens moet club in Eredivisie houden

23-05-2017 10:25
59

De kogel is door de kerk: Yannis Anastasiou is geen trainer meer van Roda JC. De leiding van de Limburgers heeft de Griekse trainer enkele dagen voor de finale van de play-offs opzij geschoven.

Dat meldt De Limburger. Met het besluit van de Roda-directie krijgt de spelersgroep wat het wilde. Die waren helemaal klaar met Anastasiou. De oefenmeester werd verweten tactisch niet goed onderlegd te zijn en ook over de manier waarop hij met spelers om zou gaan, is de groep niet te spreken. Een deel van de selectie stapte afgelopen maandag naar de directie om het ontslag van Anastasiou te eisen.

Dat is nu gebeurd, want Roda maakt de play-offs af zonder de Griek. De Limburgers spelen donderdag en zondag in de finale in de play-offs tegen MVV. De inzet voor Roda is lijfsbehoud, voor MVV is dat promotie naar de Eredivisie. Anastasiou is na dit seizoen trainer van KV Kortrijk.

Update 10.24: Roda heeft het ontslag van Anastasiou bevestigd. De Limburgers kiezen in aanloop naar de laatste twee wedstrijden tegen MVV voor een andere aanpak. Huub Stevens is door de club toegevoegd aan de technische staf. De Limburger gaat tijdens wedstrijden echter niet op de bank zitten.