'Onderhandelingen over Traoré geopend: vijftien tot twintig miljoen euro'

'Onderhandelingen over Traoré geopend: vijftien tot twintig miljoen euro'

23-05-2017 13:34
17

Olympique Lyon is de zoektocht naar de opvolger van Alexandre Lacazette, die hoogstwaarschijnlijk naar Atlético Madrid vertrekt, gestart en heeft de onderhandelingen met Chelsea geopend over Ajax-aanvaller Bertrand Traoré. Dat meldt L'Equipe in Frankrijk.

Lyon praat al een paar weken met de zaakwaarnemers van Traoré over een mogelijke overgang en volgt de huurling van Ajax al maanden. Al lang voor de halve finale-wedstrijden van de Franse club tegen Ajax stond de international van Burkina Faso op de radar van de clubleiding.

Chelsea heeft aan Lyon laten weten dat het nog geen standpunt heeft ingenomen over de toekomst van Traoré. De Londenaren lijken zelf de voorkeur te hebben voor een nieuw verhuur van de aanvaller, maar hijzelf vertrekt liever op definitief naar een nieuwe club. Lyon wil hem voor vijftien tot twintig miljoen euro overkopen en bekijkt ondertussen ook de opties voor het aantrekken van Javier Hernandez (Leverkusen), Micky Batshuayi (Chelsea), Kevin Gameiro (Atletico Madrid) en Olivier Giroud (Arsenal).