Ajax-basisplaats lonkt: Zou voor mij bizar einde zijn van een moeilijk seizoen

Ajax-basisplaats lonkt: "Zou voor mij bizar einde zijn van een moeilijk seizoen"

23-05-2017 14:57
29

Jaïro Riedewald heeft een anoniem seizoen als Ajax-bankzitter achter de rug, maar kan woensdag de Europa League-finale tegen Manchester United spelen. Hij is de aangewezen vervanger voor de geschorste Nick Viergever.

"Ik hoop het. Het zou voor mij een bizar einde zijn van een moeilijk seizoen", zegt Riedewald in gesprek met Het Parool. "Maar vooral een geweldig einde. Hoeveel voetballers krijgen in hun carrière de kans een finale te spelen?" Riedewald zat dit seizoen vaker op de bank dan hem lief was. "Ik had natuurlijk vaker willen spelen, maar uiteindelijk heb ik aan die lange reeks Europese wedstrijden best een behoorlijke bijdrage geleverd."

"Ik ga mijn stinkende best doen en ervan genieten. Dat laatste is ook onze kracht: plezier hebben en energie uitstralen. Niet zenuwachtig zijn. We zijn zelf zo ver gekomen. De sfeer in het team is fantastisch. We hebben veel lol. En als je kunt lachen samen, accepteer je ook makkelijker kritiek van elkaar", aldus Riedewald, die als linksback zal gaan spelen.