Update: Oranje-international verlaat Noordwijk weer na een uur: Schade te groot

Update: Oranje-international verlaat Noordwijk weer na een uur: "Schade te groot"

23-05-2017 16:36
8

Daryl Janmaat heeft zich dinsdag toch bij het Nederlands elftal gemeld voor de trainingsstage. Maandag werd bekend dat de rechtsback af was gehaakt vanwege een hamstringblessure, maar een dag later verscheen hij toch in Noordwijk.

Dat deed Janmaat met een papiertje met daarop een scan van zijn hamstring in zijn hand. "Ik ga nu naar binnen en kijken wat het is", zegt de back van Watford in gesprek met FOX Sports. "Het bericht was dat ik niet zou komen, maar ik weet niet wie dat de wereld heeft ingebracht. We gaan nu kijken hoe het is en dan maak ik met de dokter een afweging."

De kans bestaat dus dat Janmaat zich toch bij de groep voegt voor de komende interlands tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg. "Het zou kunnen dat ik blijf. Ik weet niet wat er precies aan de hand is, maar dat gaan we nu binnen bekijken. Het mag duidelijk zijn dat ik wil blijven. Ik ben hier niet voor niets, maar het moet wel verstandig zijn."

Update 16.36 uur: Daryl Janmaat is toch niet beschikbaar voor het Nederlands elftal. De verdediger meldde zich dinsdag tegen de verwachtingenin toch in Noordwijk, maar na onderzoek is gebleken dat er een scheurtje in de pees zit en Janmaat niet kan spelen. "Het gaat hem niet worden, de schade is te groot", zei hij bij FOX Sports.