Padt: Zolang ik dat niet van iemand hier hoor, ga ik dat niet lopen roepen

Padt: "Zolang ik dat niet van iemand hier hoor, ga ik dat niet lopen roepen"

23-05-2017 17:29
12

Sergio Padt is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal en mag zich twee dagen laten zien tijdens het trainingskamp. De kans dat hij definitief wordt opgeroepen is groot omdat er maar drie doelmannen zijn opgenomen in de voorselectie, maar de FC Groningen-doelman durft dat niet uit te spreken.

"Het is een speciaal en apart gevoel om je hier te mogen melden", zegt Padt bij aankomst in Noordwijk. "Het gaat nu eindelijk gebeuren. Ik mag me hier twee dagen melden en daarna hoor ik of ik mee mag naar de oefenduels. Ze kunnen altijd nog iemand anders oproepen, al ben ik het wel met je eens dat ze er meestal wel drie meenemen. Maar zolang ik niet hier van iemand hoor dat ik mee mag, ga ik dat niet lopen roepen."

Interim-bondscoach Fred Grim, die de komende twee duels nog de leiding heeft over Oranje, gaf Padt een heldere boodschap mee. "Dat ik het twee dagen mag laten zien en dat we dan verder zien. Maar vooral dat ik moet genieten, mijn ogen moet openhouden en zoveel mogelijk moet leren", aldus de goalie van FC Groningen.