Stevens moet Roda voor de Eredivisie behouden: 'Geen hiërarchie in wie dan ook'

Stevens moet Roda voor de Eredivisie behouden: 'Geen hiërarchie in wie dan ook'

23-05-2017 18:07
20

Huub Stevens moet Roda JC voor de Eredivisie zien te behouden. De 63-jarige Limburger ziet zichzelf in aanloop naar de cruciale duels met MVV echter niet als de grote man.

"We doen het samen, we zijn een team. Er is geen hiërarchie in wie dan ook", zei Stevens tijdens zijn presentatie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. De ervaren trainer is de opvolger van Yannis Anastasiou, die dinsdagmorgen aan de kant werd gezet. Volgens directeur Wim Collard van Roda ontbrak het aan 'de klik met de selectie'.

"Er moest wat gebeuren om goed beslagen ten ijs te komen in de finale", aldus Collard. "Het ging de laatste tijd niet van een leien dakje. Dan is Huub natuurlijk de ideale man om ons door de finale te loodsen." De Limburgers overleefden het tweeluik met Helmond Sport afgelopen weekend ternauwernood. In de 90e minuut tekende Gyliano van Velzen voor de 1-1.

Daardoor wacht donderdag het eerste duel met provinciegenoot MVV. Zondag is de return in Kerkrade. "Ik probeer mijn ervaring over te brengen op de groep", stelt Stevens. "Maar het is niet een kwestie dat ik Roda JC door de finale loods. Het is een kwestie dat we dat samen gaan doen. Daarin ben ik slechts adviserend. Ik doe het om de club te helpen."