Ontspannen Ajacied: Eén wedstrijd was ik zenuwachtig. Dat was tegen Willem II

Ontspannen Ajacied: "Eén wedstrijd was ik zenuwachtig. Dat was tegen Willem II"

24-05-2017 07:03
11

André Onana leeft ontspannen toe naar de Europa League-finale. De doelman van Ajax was dit seizoen maar een keer nerveus.

"Ik weet dat het een heel grote wedstrijd is voor Ajax, maar daarvan raak ik niet ondersteboven", geeft de Kameroener aan in de Volkskrant. "In één wedstrijd is alles mogelijk. We moeten proberen kalm te blijven en Ajax te zijn. Dan zien we wat gebeurt."

Onana vervolgt: "Eén wedstrijd was ik zenuwachtig. Dat was tegen Willem II in de competitie. Op die dag van mijn eerste wedstrijd in de Arena was ik bloednerveus. Ik had nog nooit gespeeld voor zoveel publiek en dacht: misschien doe ik het slecht krijg ik nooit meer een kans."

Die wedstrijd verloor Ajax met 2-1. "Ik ontving veel berichten via Facebook en zo. Dat ik niet goed genoeg was. Maar het was één wedstrijd. Niemand kende me. Kom op, het was mijn debuut. Een debuut is moeilijk voor een keeper, vooral voor een jonge keeper."

Dromen over de afloop van de finale doet Onana nauwelijks. "Ik denk niet aan een redding of zo. Het gaat alleen om winnen, al wordt het 10-9. Dan heb ik dus negen doelpunten geïncasseerd, maar is de uitslag goed. Dan is het een perfecte dag voor ons."