Update: Zaakwaarnemer Memphis heldert op: schuld van 20.000 euro reeds betaald

Update: Zaakwaarnemer Memphis heldert op: schuld van 20.000 euro reeds betaald

24-05-2017 08:30
10

Vervelend nieuws voor Memphis Depay. De Britse belastingdienst HMRC sleept de Oranje-international voor de rechter, omdat er nog een schuld van zo'n 20.000 euro openstaat. Dat meldt onder meer het Algemeen Dagblad woensdag. 

Na zijn transfer van PSV naar Manchester United in 2015 liet Memphis (24) blijkbaar na om invoerrechten te betalen over zijn auto. De aanvaller, die afgelopen januari werd verkocht aan Olympique Lyon, ontving eerder dit jaar meerdere aangetekende brieven, maar daar is nooit op gereageerd. Het gevolg is dat de fiscus nu heeft besloten om de stap naar de rechter te maken. 

Memphis lijkt weinig blaam te treffen voor de situatie, omdat HMRC contact met hem in de periode dat de dribbelaar druk bezig was met zijn transfer naar Frankrijk. Per post ontving hij verzoeken om tot een regeling te komen, maar Memphis zat op dat moment reeds in Lyon. Met Manchester United werd geen contact opgenomen, weet het AD. 

Het management van Memphis had een dealer ingeschakeld om de invoer van de Mercedes G Wagon - de auto waar het om gaat - af te handelen. Nu blijkt dat dit dus niet (correct) is gebeurd. 

Update 08.30: Kees Vos, de zaakwaarnemer van Memphis, laat aan The Times weten dat er 'weinig aan de hand is'. Op 9 mei stond er in Engeland een zitting gepland, maar deze is niet doorgegaan. Memphis had het verschuldigde bedrag voor die tijd al overgemaakt. Het probleem wordt door de dealer opgelost met de fiscus.