Van der Vaart geopperd bij Ajax: Dan heb je nog wat aan hem

Van der Vaart geopperd bij Ajax: "Dan heb je nog wat aan hem"

24-05-2017 07:20
25

Rafael van der Vaart kan na een volledig mislukt jaar bij FC Midtjylland beter per direct stoppen met voetballen. Dat zegt voetbalkenner Aad de Mos in gesprek met Voetbal International. 

Een jaar geleden verkaste Van der Vaart (34) van Real Betis naar Denemarken. Zijn debuutseizoen werd een flop. "Het is beter dat hij er een punt achter zet en voor zijn lol gaat spelen bij Lucky Ajax. Daar gaat Rafael veel meer plezier uit halen", aldus De Mos. 

"Het probleem is dat het spel van Rafael onder een vergrootglas ligt, hij heeft voor Deense begrippen een enorm salaris, dus wordt er heel veel van hem verwacht. Hij kan dat onmogelijk waarmaken, ook volgend seizoen niet. Rafael is natuurlijk nooit een van de soepelste spelers geweest. Hij zou alleen nog meekunnen in een ploeg die voornamelijk op de helft van de tegenstander speelt."

"Bij Ajax bijvoorbeeld en dat hij dan de laatste twintig minuten wordt ingebracht. Als hij dan ook de jonge jongens begeleidt, dan heb je nog wat aan hem", sluit De Mos af. Van der Vaart heeft bij Midtjylland nog een contract tot medio 2018. Zijn werkgever is hem liever kwijt dan rijk, zo bleek afgelopen week.