Trotse Davids: 'Ik vind het fantastisch. Het Ajax van 1995 was veel beter'

Trotse Davids: 'Ik vind het fantastisch. Het Ajax van 1995 was veel beter'

24-05-2017 07:56
12

Edgar Davids is vooral 'trots' op zijn oude club Ajax. Het bereiken van de Europa League-finale is in de ogen van de oud-middenvelder een knappere prestatie dan wat hij met de Amsterdamse grootmacht presteerde in 1995. 

Davids won dat jaar de Champions League met Ajax. "Ik vind het eigenlijk fantastisch. Iedereen heeft het over 1995, maar ik vind dit een grotere prestatie dan wat wij hebben gepresteerd", zei hij dinsdagavond bij RTL Late Night. "Wij waren een veel beter team. Wij waren ongeslagen in Europa."

"Dan is er ook een heel ander verwachtingspatroon wat je dan hebt. Zij beginnen de laatste vier à vijf maanden op volle toeren te draaien", vervolgde Davids. "Het zijn hele jonge jongens bij dit Ajax, die hebben nog niet eens zoveel ervaring op Europees gebied. Als je die namen bij elkaar hoort... Ik ben af en toe in Londen en zij kennen die namen niet. Dat vind ik knap."

"Het is gewoon mooi als je dan zó jong al die Amsterdamse bluf laat zien. Ik had ook niet verwacht dat ze zouden winnen van Lyon, maar ze doen het wel en nu staan ze in de finale."