Chivu onder de indruk van 'geweldig persoon': Interesseert hem niet

Chivu onder de indruk van 'geweldig persoon': "Interesseert hem niet"

24-05-2017 08:18
11

Cristian Chivu werkte bij Internazionale een paar jaar samen met José Mourinho, de man die woensdagavond aan het roer staat bij de tegenstander van Ajax in de Europa League-finale. Chivu, oud-speler van de Amsterdammers, vertelt in De Telegraaf over de Portugees. Hij heeft een zwak voor zijn oude trainer. 

"Als José bij een nieuwe club komt, probeert hij zo snel mogelijk te weten wie hij voor zich heeft. Hij wil niet alleen de 25 spelers in zijn selectie, maar iedereen binnen de club leren kennen. Hij is oprecht geïnteresseerd in de persoon, zijn familie en de problemen", aldus de Roemeen. "Na de operatie die volgde op mijn schedelbreuk en het hersenletsel dat ik opliep, belde hij me elke ochtend en avond. Ik wist niet of ik ooit zou terugkeren op topniveau, maar dankzij zijn steun, kwam ik sterker terug. Ik vind hem echt een geweldig persoon."

"Ik heb ook gelezen dat hij Ajax als favoriet ziet en die club eigenlijk niet in de Europa League hoort, omdat die al voorronde Champions League heeft gespeeld. Dat is typisch iets voor Mourinho", vervolgt de 36-jarige Chivu. 

"Door daar de nadruk op te leggen, haalt hij de druk bij zijn elftal weg dat zich alleen maar op de wedstrijd hoeft te focussen. Hij neemt alle verantwoordelijkheid op zich, want door zijn persconferenties en interviews hopen veel mensen dat hij onderuit gaat. Maar dat interesseert hem niet. Alleen de winst telt."