'Mijn eerste seizoen met Bosz zit erop, we gaan volgend jaar met elkaar door'

'Mijn eerste seizoen met Bosz zit erop, we gaan volgend jaar met elkaar door'

24-05-2017 08:42
13

De zeventigjarige Tonny Bruins Slot is al sinds jaar en dag de man die tegenstanders van Ajax analyseert. Ook Manchester United, woensdagavond de tegenstander tijdens de Europa League-finale, werd door hem onder de loep gelegd. Hij informeerde trainer Peter Bosz uitgebreid over de Premier League-grootmacht. 

"Ik heb United een aantal keren live gezien in de Europa League en Premier League en vanzelfsprekend op televisie. Zoals ik iedere tegenstander sowieso een keer live wil zien. Vervolgens kruip ik in het hoofd van de trainer, in dit geval José Mourinho en stel me op als tegenstander van Bosz", legt Bruins Slot (70) uit in De Telegraaf. "Met United probeer ik dan de zwakke punten van Ajax uit te spelen en geef dan aan hoe we ons daar als Ajax het beste tegen kunnen wapenen."

Dertig jaar geleden was hij ook al betrokken bij een Europese finale. Toen adviseerde hij Johan Cruijff voor het duel met Lokomotive Leipzig om de Europa Cup II. "Na 11 jaar Cruijff, eerst bij Ajax en later bij FC Barcelona, heb ik acht jaar gewerkt met Ronald Koeman, vijf jaar met Frank de Boer, het EK 2000 met Frank Rijkaard en nu zit mijn eerste seizoen erop met Peter Bosz en gaan we volgend seizoen met elkaar door. Peter heeft met zijn werkwijze en voetbalfilosofie de meeste raakvlakken met Cruijff."