Creatieve Ajax-fans: Een mooie en lange trip, maar het is het absoluut waard!

Creatieve Ajax-fans: "Een mooie en lange trip, maar het is het absoluut waard!"

24-05-2017 10:40
10

Nu Ajax voor het eerst sinds 1996 in een Europese finale staat, willen supporters er alles aan doen om daarvan getuige te zijn. Sommige fans hebben een wel heel creatieve manier gevonden om af te reizen naar Stockholm.

Ajacied Chris is liefst 3042 kilometer onderweg, zo valt te lezen op de clubsite van Ajax. "Ik kreeg tips dat het zoeken op twee enkeltjes goedkoper was, en ben wel een paar uurtjes bezig geweest om een mooie route te vinden. Uiteindelijk vlieg ik dinsdag van Amsterdam naar Boedapest, heb daar drie uurtjes en vlieg dan door naar Stockholm. Vrijdag vlieg ik naar Oslo, om daar het vliegtuig weer naar Amsterdam te pakken."

Collega-supporter Leon heeft een vergelijkbare strategie gekozen. "Een reis met de auto, per trein via Kopenhagen en vliegen via Riga, Helsinki, Gdansk en zelfs Istanbul hebben we als opties besproken. Uiteindelijk vliegen we van Amsterdam naar Frankfurt, dan na een tussenstop van 4 uur naar Oslo, en vanuit Oslo met een huurauto naar Uppsala waar we overnachten. Een mooie en lange trip, maar het is het absoluut waard, daar ben ik van overtuigd!"