Utrecht in actie na geruchten rond Amrabat en Ayoub: 'Voorfinancieren, heet dat'

Utrecht in actie na geruchten rond Amrabat en Ayoub: 'Voorfinancieren, heet dat'

24-05-2017 13:44
20

FC Utrecht heeft Sander van de Streek op het oog als versterking voor komend seizoen. Dat meldt Voetbal International woensdag. Utrecht ziet hem als een opvolger voor Yassin Ayoub en/of Sofyan Amrabat. Zij staan beiden in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland. 

Van de Streek scoorde deze jaargang aan de lopende band namens Cambuur. Hij maakte er 22 in de Jupiler League. VI heeft begrepen dat de 24-jarige rechtspoot ongeveer 700.000 euro moet kosten. Utrecht vindt die transfersom te hoog, maar de finalist van de play-offs gaat tóch een serieuze poging wagen om Van de Streek snel vast te leggen. Utrecht heeft geld in kas en kan daarom nu al inspelen op het aanstaande vertrek van dragende krachten. 

"Dat is beleid. Voorfinancieren, noem je dat", legt trainer Erik ten Hag uit. "Wij zijn met FC Utrecht op weg naar die situatie. Het is geen toeval dat we de meeste spelers langdurig hebben vastgelegd. Nacer Barazite kan transfervrij weg, maar met die status is hij ook gekomen. Dat kan dus. Voor hem hebben we Zakaria Labyad al in huis gehaald.'