Chelsea annuleert kampioensfeest: 'We rekenen op begrip van de fans'

Chelsea annuleert kampioensfeest: 'We rekenen op begrip van de fans'

24-05-2017 15:10
10

Het kampioensfeest van Chelsea dat gepland stond voor aanstaande zondag is afgelast. De Premier League-grootmacht meldt dat via de officiële kanalen. Kort na de aanslag in Manchester, waarbij ruim twintig doden vielen, vindt Chelsea het ongepast om het groots te vieren. 

Maandag werd er in de Manchester Arena een aanslag gepleegd tijdens een concert van Ariana Grande. Er vielen veel slachtoffers. 'Na deze gebeurtenissen is het wat ons betreft nu ongepast om ons kampioenschap uitgebreid te vieren in Londen', valt er te lezen in een statement. De selectie en technische staf van The Blues zouden zondag in een open bus door de stad touren. 

Wedden

Meer odds

Ook veiligheidsmaatregelen spelen een rol bij de afgelasting. Er is door de aanslag sprake van een toegenomen dreigingsniveau in Engeland. Een festiviteit zonder tickets is bijna niet te regluren door de regering, meldt Chelsea. 'We rekenen erop dat onze fans dit begrijpen'. 

De kampioen van Engeland komt zaterdag om 18.30 uur in actie in de finale van de FA Cup. Arsenal is de tegenstander. Beide teams spelen met rouwbanden.