Mathijsen: 'Hij is keeper van Jong Duitsland, maar hij zal zich moeten bewijzen'

Mathijsen: 'Hij is keeper van Jong Duitsland, maar hij zal zich moeten bewijzen'

24-05-2017 16:14
7

Timon Wellenreuther heeft zich dinsdagmiddag officieel verbonden aan WIllem II door een tweejarig contract te tekenen. De 21-jarige doelman, die overkomt van Schalke 04, kijkt uit naar zijn avontuur in Tilburg.

Wellenreuther speelde ooit met Schalke 04 tegen Real Madrid, maar een vaste basisplek zat er niet in bij de Duitse club. "Omdat ik speeltijd wil krijgen, heb ik besloten mijn vleugels uit te slaan. Mijn tijd in het buitenland bij Mallorca is me erg goed bevallen, dus ik ben zeer blij dat ik naar Nederland en naar Willem II ga. Een nieuwe omgeving en andere cultuur doen me goed", aldus de doelman op de officiële site van Willem II.

Wedden

Meer odds

Technisch manager Joris Mathijsen is opgetogen over de komst van Wellenreuther. "Timon is pas 21 jaar en dat hij de keeper van Jong Duitsland is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten en talent." Garanties op een basisplek geeft dat echter niet, aldus Mathijsen.

"We hebben hem in principe naar Tilburg gehaald als eerste doelman, al begint hij in de voorbereiding zoals alle spelers gewoon op nul en zal hij zich moeten bewijzen."