Ik heb geen handschoenen bij me, dus Onana moet wel spelen

"Ik heb geen handschoenen bij me, dus Onana moet wel spelen"

24-05-2017 16:40
17

Edwin van der Sar geniet zichtbaar van het feest dat de Ajax-supporters vieren in het centrum van Stockholm. In aanloop naar de Europa League-finale van woensdagavond mengde de Ajax-directeur zich tussen de duizenden meegereisde fans. 

"Een emotioneel moment", aldus Van der Sar in gesprek met FOX Sports. "We moeten die finale nog spelen, maar dat we hier nu zijn en dat onze supporters feest kunnen vieren, is al heel mooi. Hier hebben we zo hard voor gewerkt met zijn allen. Mooi dat we weer helemaal terug zijn in Europa."

De Ajax-directeur hoopt echter dat de spelersgroep zo weinig mogelijk meekrijgt van het feestgedruis. "Ik snap dat het moeilijk is om je er volledig van af te sluiten, met social media en dergelijke. Maar uiteindelijk moet je je richten op vanavond, want dat blijft je de rest van je leven bij."

Dat geldt ook voor doelman André Onana, die vanavond gewoon kan spelen, ondanks alle geruchten dat hij ziek zou zijn. "Het gaat goed met hem. Ik heb geen handschoenen bij me, dus hij moet wel spelen", sluit Van der Sar af met een knipoog.