Ik denk dat Ajax zestig procent balbezit zal hebben. En dan ben ik voorzichtig

"Ik denk dat Ajax zestig procent balbezit zal hebben. En dan ben ik voorzichtig"

24-05-2017 20:36
3

Ronald de Boer gelooft er in dat Ajax de Europa League-finale tegen Manchester United in zijn voordeel kan beslissen. De analist voorspelt veel balbezit voor de ploeg van coach Peter Bosz.

"Ik denk dat Ajax de overhand zal hebben in balbezit. Dat zegt niet altijd alles. Maar ik denk dat Ajax gewoon zestig procent balbezit zal hebben", zegt De Boer tegen Ajax TV. "En dan ben ik nog voorzichtig. Dan moet je gaan kijken: ben je ook gevaarlijk? Dat is het gevaarlijke van Manchester United. Die laten dat toe en zijn in de omschakeling levensgevaarlijk."

"We moeten op onze hoede zijn", vervolgt De Boer, die in 1995 met Ajax de Champions League won. "Maar ik ga ervan uit dat we een goede start hebben en aan het langste eind trekken. Het is ook de wens van de gedachte, maar ik hoop op een 2-1 overwinning."

De Boer leeft hoe dan ook intens mee met de Ajax-spelers op het veld. "Als het fluitje gaat, dan leef je zo intens met die wedstrijd mee. Dan ben je een echte Ajacied. Dan ben je nerveus en hoop je dat die jongens het er goed vanaf brengen."