Ajax kan nog geen potten breken: Het werd in mijn ogen een kat-en-muisspel

Ajax kan nog geen potten breken: "Het werd in mijn ogen een kat-en-muisspel"

24-05-2017 22:01
21

Ajax kon in de eerste helft van de Europa League-finale tegen Manchester United lange tijd geen potten breken. Dat zag ook oud-trainer van de Amsterdammers Frank de Boer. 

Paul Pogba zette de Engelsen na achttien minuten op voorsprong met een schot dat van richting werd veranderd door Davinson Sánchez. "Die achterstand komt door twee dingen. Allereerst is Ajax toch wel wat nerveus en daarnaast speelt de spelopvatting van Manchester een rol", zei De Boer bij RTL7, geciteerd door De Telegraaf.

"United zette niet vol druk, maar ze deden het wel heel slim", aldus De Boer. "Ze speelden alleen maar lange ballen en wachtten op fouten van Ajax. Je maakt er altijd wel één of twee in een helft en zij probeerden daar dan van te profiteren." 

Volgens De Boer miste Ajax diepte zonder bal. "Daardoor werd het statisch. Ajax had niet de kracht en de finesse om erdoorheen te komen. Het werd in mijn ogen een kat-en-muisspel." Na rust moet Ajax meer risico nemen. "Ze speelden twee keer een lange bal en die kwam niet aan, maar er gebeurde wel wat."