Ajax-talent jaagt op basisplaats: Als ik maar speel, dat is het enige

Ajax-talent jaagt op basisplaats: "Als ik maar speel, dat is het enige"

25-05-2017 00:15
3

Het is Donny van de Beek om het even of hij volgend seizoen als controlerende of aanvallende middenvelder speelt bij Ajax. Minuten maken, dat is het belangrijkste, zo laat het twintigjarige talent weten aan onder meer VoetbalPrimeur.

Wout Stravers
STOCKHOLM

Van de Beek speelde de laatste maanden een steeds nadrukkelijkere rol in de plannen van Peter Bosz. Ook in de Europa League-finale tegen Manchester United kwam de jonge middenvelder in het veld voor Lasse Schöne, wiens basisplek op het spel staat. Vanaf de voorbereiding op het volgende seizoen hoopt Van de Beek zijn kans te grijpen.

"Ik heb het de laatste tijd wel goed gedaan en ik hoop die lijn gewoon door te zetten naar volgend seizoen", vertelt Van de Beek na de 0-2 nederlaag tegen Manchester United aan onder meer VoetbalPrimeur. Niet alleen Schöne kan zijn plek inleveren, ook achter de naam van Davy Klaassen staat een vraagteken. De Ajax-aanvoerder lijkt in de zomer een stap te kunnen maken.

Het is Van de Beek om het even op welke plek hij volgend seizoen speelt. "Het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit. Het ligt eraan waar een plek vrijkomt. Als ik maar speel, dat is het enige. Dan maakt op 6 of 10 me niets uit", zegt hij.

De Ajacied ziet in beide posities voordelen. "Op 6 kom je wat meer aan de bal en op 10 kom je wat meer voor de goal, ook wel lekker." Hij geeft tegenover deze website toe dat hij de nummer 6-positie meer is gaan waarderen. "Jawel, jawel. In de jeugd was het al mijn positie, maar later ben ik een 10 geworden. Ik kan het allebei."

Lees ook: Finalestress en stille Disco Dolly: zeven conclusies na Ajax - Manchester United