'Filosoof' Mourinho: 'Wij maakten gebruik van de zwakheden van Ajax'

'Filosoof' Mourinho: 'Wij maakten gebruik van de zwakheden van Ajax'

25-05-2017 10:03
63

Manchester United-manager José Mourinho haalde met het winnen van de Europa League, woensdagavond in Stockholm, zijn gelijk. Met sprankelend voetbal win je zelden hoofdprijzen, zei de Portugese trainer na afloop tegen de pers. 

United versloeg een piepjong Ajax in de finale met 2-0. "Er zijn heel veel dichters in het voetbal, maar die dichters winnen niet veel titels", zei een filosofische Mourinho op de persconferentie na afloop. "We wisten dat we beter zijn dan zij en wij maakten gebruik van hun zwakheden."

Onder zijn leiding veroverde United dit seizoen ook al het Community Shield en de League Cup. De zesde plaats in de Premier League telt niet meer, vindt Mourinho. "Dit was mijn moeilijkste seizoen als manager. Met deze oogst ben ik heel tevreden. We hebben liever dit dan vierde, derde of tweede worden. Het draait om prijzen."

Nu gaat  The Special One met een goed gevoel van vakantie genieten. Hij sluit zich volledig af van voetbal. "Ik wil ook geen vriendschappelijke interlands zien. Ik ben egoïstisch ingesteld, ik kan dat nu gewoon niet opbrengen. Het zijn heel zware maanden geweest."