VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

25-05-2017 12:00
14

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers. Vandaag de laatste editie: de trainer.

De trainer met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt de leiding over het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De zeven genomineerden zijn:

Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)
Voor het eerst in 18 jaar Feyenoord kampioen maken, dat is een prestatie van formaat voor de Feyenoord-coach. Van Bronckhorst maakte harde maar goede keuzes, wist van een grote ploeg één team te maken en schermde zijn team in de slotfase van het seizoen af voor de enorme druk van buitenaf. Een prachtig begin van zijn carrière.

Peter Bosz (Ajax)
De start was stroef, maar wat heeft Bosz van Ajax een fraai voetballende machine gemaakt. Alles wat de coach wilde implementeren bij de Amsterdammers is gelukt, met een rol in de titelstrijd én een Europa League-finaleplek als gevolg.

Erik ten Hag (FC Utrecht)
Coach van de verrassende nummer vier van de Eredivisie. Liet FC Utrecht effectief en aantrekkelijk voetballen met een moderne, verfrissende speelstijl. Gaf bovendien een aantal spelers wiens carrière in het slop zat een kans en wist ze tot uitstekende Eredivisie-voetballers te kneden.

René Hake (FC Twente)
Met een club die bijna dood en begraven was met een zéér beperkt budget en heel jonge spelers zevende worden is heel knap. Hake verdient credits voor de rust die hij in Enschede heeft gebracht en de manier waarop hij een ploeg van een club in nood heeft laten voetballen.

John Stegeman (Heracles Almelo)
Net geen linkerrijtje maar de tiende plek was weer zeer verdienstelijk voor Heracles Almelo en Stegeman. Bij vlagen leuk voetbal met uitblinkers als Thomas Bruns, Brandley Kuwas en natuurlijk Samuel Armenteros.

Mitchell van der Gaag (Excelsior)
Excelsior rechtstreeks behouden voor de Eredivisie is een ongelooflijk goede prestatie voor Van der Gaag. En dat niet alleen, hij werd zelfs twaalfde met de club die door veel mensen volgend seizoen in de Jupiler League werd verwacht.

Henk Fraser (Vitesse)
Makkelijk ging het voetballend gezien niet altijd voor Fraser en vaak was de trainer boos over het spel van zijn ploeg, maar met een vijfde plek in de Eredivisie en de bekerwinst - de eerste prijs in de clubhistorie - heeft Vitesse het goed gedaan.

Wie was dit seizoen de beste trainer? Laat je stem horen in de poll! Vrijdag volgt de uitslag van het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Stem ook nog (tot vrijdagochtend 9 uur) op:
Doelman
Rechtsback
Linksback
Centrale verdedigers
Verdedigende/centrale middenvelders
Aanvallende middenvelders/buitenspelers
Spitsen