Lyrische Van der Vaart is fan van Ajacied: 'Acties, branie in zijn interviews ook'

Lyrische Van der Vaart is fan van Ajacied: 'Acties, branie in zijn interviews ook'

25-05-2017 13:54
10

Rafael van der Vaart heeft het Europese avontuur van Ajax op de voet gevolgd. De oud-speler van de verliezend Europa League-finalist is vol lof over het spel en de talenten van de club. Ajax heeft het voetbal 'een dienst bewezen', zegt Van der Vaart in gesprek met Voetbal International. 

"Ajax heeft laten zien hoever je kunt komen op een puur voetballende manier. In een tijd waarin het topvoetbal wordt gedomineerd door rennen, vliegen en fysieke kracht. Dat rapport Winnaars van Morgen staat vol met aanbevelingen dat we Duitsland achterna moeten. Nou, liever niet, als ik zie hoe Ajax in De Arena Schalke 04 van de mat tikte. Dát is voetbal", aldus de speler van FC Midtjylland. 

"De talenten die zijn doorgebroken, doen me denken aan mijn eigen tijd bij Ajax. Die kleine Kluivert (foto), daar ben ik vanaf dag één fan van. Meteen lekker acties maken, branie in zijn interviews ook. Zo was het bij Wesley Sneijder, Nigel de Jong en mij ook toen we doorbraken", vervolgt hij. 

"En het zal niemand verbazen dat ik Hakim Ziyech een heerlijke speler vind. Die heeft zó veel gevoel en klasse in zijn linkervoet. Alleen al vanwege Ziyech zou ik een seizoenkaart kopen."