Seedorf voorziet Ajax-probleem: Het moeilijkste komt volgend seizoen

Seedorf voorziet Ajax-probleem: "Het moeilijkste komt volgend seizoen"

25-05-2017 14:49
41

Clarence Seedorf voorspelt dat Ajax het de komende maanden moeilijk gaat krijgen. Na een indrukwekkend seizoen op Europees niveau zullen veel clubs zich melden voor de beste spelers van de verliezend Europa League-finalist, denkt hij. 

"Het moeilijkste komt volgend seizoen. Dan moeten ze de beste spelers zien te behouden en verdere progressie boeken. Dit is een perfect moment om echt te investeren in de spelers die er nu al zijn, met eventueel wat versterking. Ervaren spelers terughalen, zoals Feyenoord dat heeft gedaan, is in mijn ogen altijd een goede strategie om de groei van de jongere spelers te bevorderen, met minder risico", aldus de oud-international in gesprek met Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Een goed jaar in Europa mag de clubleiding en het Nederlandse voetbal geen zand in de ogen strooien. Ajax is de goede weg ingeslagen en ze hebben een mooie duw in de rug gekregen. De resultaten en de manier van spelen in de Europa League is een goed vertrekpunt. Op basis daarvan moeten ze nu verder groeien en de ambities naar boven bijstellen", vervolgt Seedorf."

"Er is terecht lof voor de jonge talenten, maar Nederlandse clubs moeten óók investeren in routiniers. Kijk naar het positieve effect dat de terugkeer van Dirk Kuijt op Feyenoord heeft gehad. Dat zijn de impulsen die het Nederlands voetbal nodig heeft om ook in de Champions League te presteren. Want dat kán, daar ben ik van overtuigd."