MVV mag nog hopen op promotie na remise in onrustige derby

MVV mag nog hopen op promotie na remise in onrustige derby

25-05-2017 22:03
47

Het schaakspel tussen MVV en Roda JC is onbeslist gebleven. In de eerste wedstrijd van het tweeluik, dat ontsierd werd door ongeregeldheden tussen de supportersgroepen, kwamen beide ploegen niet verder dan een 0-0 gelijkspel.  

Beide ploegen schoten in het eerste kwartier uit de startblokken, maar Roda, met adviseur Huub Stevens op de tribune, was ten opzichte van MVV de betere partij. De thuisploeg gooide na de beginfase de schroom van zich af en begon met het uitdelen van speldenprikjes. Roda-doelman Benjamin van Leer kwam echter geen moment in de problemen.

In de rust ging het helemaal mis in Limburg. Fans van MVV raakten slaags met supporters van Roda omdat de aanhang van de thuisploeg het veld opliep en provoceerde. De wedstrijd dreigde zelfs te worden gestaakt. Na een onderbreking van een half uur (!) kon de wedstrijd worden hervat.

MVV kreeg kort na de onderbreking enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar Van Leer bleek een grote sta-in-de-weg. Ook Roda was dichtbij een treffer. In de slotfase probeerde MVV van alles, maar was het daarentegen daarentegen ook slordig. Roda leek genoegen te nemen met de 0-0 en te gokken op de return. Die wordt zondag in Kerkrade gespeeld. De winnaar van de eindstrijd speelt volgend seizoen in de Eredivisie, de verliezer degradeert.