Cillessen wil dat situatie verandert bij Barcelona: Als ik hier weinig speel..

Cillessen wil dat situatie verandert bij Barcelona: "Als ik hier weinig speel.."

26-05-2017 07:35
34

Mocht de situatie van Jasper Cillessen niet snel veranderen bij FC Barcelona, dan gaat hij nadenken over een vertrek. De oud-Ajacied speelt sinds zijn komst in Spanje tweede viool.

"Ik ben niet blij als ik niet speel", zegt de doelman tegen Sport. "Toen ik hier kwam wist ik dat ik aan veel nieuwe dingen moest wennen. Volgend seizoen ga ik knokken voor mijn plek en wil ik de nieuwe eerste keeper van Barcelona worden."

Cillessen twijfelt niet aan zijn eigen kwaliteiten. In Barcelona krijgt Marc-André Ter Stegen de voorkeur. "Tuurlijk voel ik me goed genoeg. Anders zou Barcelona me niet hebben gehaald. Ze contracteerden me omdat ze vinden dat ik de potentie heb om hier te spelen, niet om hier op de bank te zitten."

Maar, Cillessen wil wel snel spelen. Zijn plek onder de Oranje-lat is hij door zijn reserverol in Spanje al kwijt. "Ik heb er nog niet over nagedacht om andere aanbiedingen te bekijken. Als ik weinig speel, zie ik in de winter wel wat er gebeurt. Maar nu ben ik daar niet mee bezig. Ik heb met bondscoach Dick Advocaat gesproken en die vertelde me dat als ik goed speel, hij me blijft selecteren."