Er moet een beetje rivaliteit zijn, maar dit ging iets te ver

"Er moet een beetje rivaliteit zijn, maar dit ging iets te ver"

26-05-2017 08:54
8

De wedstrijd tussen MVV en Roda JC (0-0) werd overschaduwd doordat het duel in de rust ontaarde in een veldslag. Fans van beide clubs gingen met elkaar op de vuist. MVV-aanvoerder Nick Kuipers genoot van de sfeer, maar baalt van de situatie die is ontstaan.

"Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet", zegt Kuipers tegen FOX Sports. "De dingen die in de rust gebeurd zijn, mogen niet. Dat hebben we ook gezegd, maar hier doe je het wel voor. Of ik naar ze toe ben gegaan? Ja, we hebben gezegd: luister jongens, we moeten ons nu gaan gedragen, anders worden er maatregelen getroffen. Er moet een beetje rivaliteit zijn, maar dit ging iets te ver. Ze hebben zich daarna prima gedragen."

Na de wedstrijd spraken weinig mensen over de wedstrijd, maar meer over het incident in de rust. "Dat is zonde. Het was gewoon een heel leuke wedstrijd. Kansen van beide kanten, dan is het zonde dat het over zulke dingen gaat", zegt Kuipers.

Komende zondag kan MVV promotie naar de Eredivisie afdwingen. "Ik denk dat Roda de favoriet is, maar wij moeten er vol opklappen. Een goede sfeer, goed stadion, Eredivisie waar we naartoe willen. Dus ik zou zeggen, laat maar komen."