Blunder kost NEC mogelijk Eredivisie-plek: Ik moet eroverheen zien te komen

Blunder kost NEC mogelijk Eredivisie-plek: "Ik moet eroverheen zien te komen"

26-05-2017 12:19
6

NEC verloor de heenwedstrijd van de play-offs donderdagavond met 1-0 van NAC. De zondebok aan Nijmeegse zijde was Michael Heinloth. Door een enorme fout van de rechtsback verloor NEC, waardoor er veel druk op de return van zondag staat.

"Het was een domme blunder. Ik moet eroverheen zien te komen, want we moeten er alles aan doen om het zondag goed te maken", zo laat de Duitser weten tegenover Omroep Gelderland. "Ik was enorm aangeslagen. Maar de spelers kwamen meteen naar mij toe en hebben gezegd dat ze achter mij blijven staan. Na een verlies is het altijd lastig om te slapen en ik heb er wel over nagedacht, maar gelukkig toch nog een beetje kunnen slapen."

De tegengoal viel volgens Heimloth tegen de verhouding in. "We waren veel sterker en hebben prima gespeeld, maar misten onze kansen. En dan wordt het 1-0 door mijn fout. We moeten nu allemaal bij elkaar blijven en zondag doelpunten maken." NEC heeft die goals zondag zonder meer nodig in de return van het tweeluik met NAC, waarin het de 1-0 achterstand goed moet zien te maken om degradatie te voorkomen.