Roda vol onbegrip na reacties op rellen: 'Onrecht aangedaan aan de werkelijkheid'

Roda vol onbegrip na reacties op rellen: 'Onrecht aangedaan aan de werkelijkheid'

26-05-2017 11:34
11

Roda JC heeft op de eigen website gereageerd op de wanordelijkheden van donderdagavond en de reacties daarop. De club vindt dat de Roda-supporters ten onrechte worden aangemerkt als aanstichters van het geweld.

Tijdens het play-offs-duel tussen Roda JC en MVV Maastricht ontstonden er rellen op de tribune. Supporters van MVV, sommigen met bivakmutsen op, zochten de confrontatie met Roda-fans. De wedstrijd liep daardoor een half uur vertraging op. 'We achten het noodzakelijk om hierop te reageren, omdat de supporters van Roda JC mede-verantwoordelijk worden gesteld voor de wanordelijkheden tijdens deze wedstrijd', schrijft Roda op het digitale thuis.

'Wij zijn van mening dat hiermee onrecht wordt aangedaan aan de werkelijkheid. Immers de afspraak was dat de gracht in het stadion om het veld vrij moest zijn, echter honderden supporters vonden daar juist hun onderdak tijdens de wedstrijd en het was ook op die plek waar uiteindelijk de brandhaard van alle commotie kon ontstaan en wel door aanhangers van MVV Maastricht.'

De club steekt de hand deels in eigen boezem. 'Natuurlijk is de reactie van de supporters van onze kant ook niet goed te keuren, want wij distantiëren ons van iedere vorm van geweld. Echter willen wij benadrukken dat de aanstichters van bovengenoemde ongeregeldheden duidelijk geen aanhangers waren van onze club', aldus de verklaring. 

MVV-voorzitter Bert Kersen sprak donderdagavond al over de rellen. Hij zei dat de schuld zowel bij MVV- als Roda-supporters ligt. Bekijk hier beelden van de rellen.