'Traoré speelt zich in kijker van tweede Europa League-tegenstander van Ajax'

'Traoré speelt zich in kijker van tweede Europa League-tegenstander van Ajax'

26-05-2017 13:40
16

Bertrand Traoré heeft zich bij Ajax in de kijker van Schalke 04 gespeeld. BILD pakt vrijdag uit met de primeur dat de Chelsea-aanvaller in beeld is bij de Bundesliga-club.

Schalke denkt dat Traoré goed in Duitsland past vanwege zijn snelheid. In de Europa League kwam de international van Burkina Faso nog in actie tegen de Duitse club. Schalke 04 werd in de kwartfinale van dat toernooi uitgeschakeld door Ajax.

Traoré speelde in Amsterdam vooral als rechtsbuiten, maar kende bij afwezigheid van Kasper Dolberg ook een goede periode in de spits. De huurling, die voor een som van twee miljoen euro een jaar in de Amsterdam Arena actief was, keert binnenkort terug naar Chelsea en gaat daar met de beleidsbepalers bespreken waar zijn toekomst ligt. Op Stamford Bridge lijkt geen plaats voor hem en Chelsea wil hem het liefst weer een jaar verhuren, maar Traoré geeft zelf de voorkeur aan een definitieve transfer. Ook een andere Ajax-tegenstander in de Europa League, Olympique Lyon, is geïnteresseerd in de dure aanvaller.