In het kort: Roda mist spits, zieke Ayoub onzeker voor AZ-uit

In het kort: Roda mist spits, zieke Ayoub onzeker voor AZ-uit

26-05-2017 21:58
11

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Roda JC mist spits
In de cruciale play-off finale tegen MVV Maastricht kan Roda JC geen beroep doen op Dani Schahin. De spits is geschorst. Het eerste duel tussen de twee Limburgse clubs eindigde doelpuntloos (0-0).

Zieke Ayoub vraagteken voor AZ-thuis

FC Utrecht moet het in de beslissende play-offwedstrijd tegen AZ mogelijk stellen zonder Yassin Ayoub. De middenvelder heeft last van griep, waardoor hij vrijdag niet mee kon doen met de training, aldus Fox Sports. De Domstedelingen missen zondag ook de geschorste Sofyan Amrabat.

Twee bekenden in Nieuw-Zeelandse selectie
Nieuw-Zeeland heeft twee in Nederland actieve spelers opgenomen in de Confederations Cup-selectie. Aanvaller Ryan Thomas (PEC Zwolle) en doelman Tamati Williams (RKC Waalwijk) zijn opgeroepen door bondscoach Anthony Hudson. Nieuw-Zeeland speelt op zaterdag 17 juni de openingswedstrijd tegen gastheer Rusland.

Gattuso terug bij AC Milan
Gennaro Gattuso treedt als jeugdtrainer in dienst bij zijn oude liefde AC Milan. De 39-jarige oud-middenvelder was in het recente verleden actief als trainer van FC Sion, Palermo, OFI Kreta en Pisa. "Ik keer terug naar een geweldige club en zie het zeker niet als een stap terug", zo motiveert Gattuso zijn beslissing.

Volendam contracteert transfervrije aanvaller
Nick Doodeman speelt vanaf komend seizoen bij FC Volendam. De achttienjarige buitenspeler heeft in het vissersdorp een eenjarig contract getekend met een optie voor nog een seizoen. Doodeman komt transfervrij over van Jong AZ.