Ajax bindt jonge fans met finaleplaats: 'Compleet nieuwe, aanstekelijke sensatie'

Ajax bindt jonge fans met finaleplaats: 'Compleet nieuwe, aanstekelijke sensatie'

26-05-2017 17:24
30

Ajax heeft zich op meerdere vlakken een uitstekende dienst bewezen met het bereiken van de Europa League-finale. Hoewel die werd verloren, hebben de Amsterdammers nieuwe fans verworven, stelt David Endt.

De voormalig teammanger van Ajax haalt in Het Parool zijn zoontje aan als voorbeeld. 'Jona's generatie kende finales uit verhalen van ooit. Nu is het iets van hen, dankzij Ajax met een elftal vol leeftijdgenoten of bijna-leeftijdgenoten', schrijft Endt in zijn column. 'Het gaat om veel meer dan voetbal of supporter zijn, het is de aanraakbare bevestiging dat ze meetellen, de inhaalslag die ze recht van spreken geeft, een rol spelen op het wereldtoneel.'

'De lucht gevuld met geluksstofjes die, onvermijdelijk opgesnoven, voor euforie zorgt', vervolgt Endt. 'De mensen raken er heerlijk van in de war, elk derde woord is Ajax. Een déjà vu voor sommigen, maar voor zoveel jonge mensen een compleet nieuwe, aanstekelijke sensatie.' Daar doet de 0-2 nederlaag tegen Manchester United volgens Endt dus niets aan af.