Lineker lyrisch: 'Hij is de real deal. Ik denk dat hij nog enorm veel goals maakt'

Lineker lyrisch: 'Hij is de real deal. Ik denk dat hij nog enorm veel goals maakt'

26-05-2017 22:45
10

Met 29 doelpunten kroonde Harry Kane zich dit seizoen voor de tweede keer op een rij tot topscorer van Engeland. Gary Lineker is onder de indruk van de Tottenham Hotspur-aanvalsleider en denkt dat hij nog beter kan worden.

Kane is net als Lineker een veelscorende spits in dienst van Tottenham geworden. "Ik hou van zijn mindset", aldus laatstgenoemde Engelsman in gesprek met FourFourTwo. "Hij houdt ervan om op hoog niveau te spelen. Ik wil hem niet vergelijken met Cristiano Ronaldo, want dat is een van de beste spelers aller tijden, maar Harry heeft dezelfde drive om te scoren. Hij schiet uit alle standen, dat bevalt me wel."

Lineker ziet in de spits dan ook de jarenlange nummer één voor de Engelse nationale ploeg. "Hij is de real deal. Ik denk dat hij nog enorm veel doelpunten gaat maken voor Engeland en Spurs omdat hij zowat alle facetten van het spelletje beheerst. Hij raakt de bal goed, is erg sterk in de lucht, een doelpuntenmaker, gedreven en is egoïstisch als het moet. Als hij fit blijft en in Engeland blijft, maakt hij een goede kans."