Van Halst heeft transfertactiek: Geweldige talenten die niet aan spelen toekomen

Van Halst heeft transfertactiek: "Geweldige talenten die niet aan spelen toekomen"

27-05-2017 08:11
9

FC Twente moet ook de komende transferzomer creatief zijn met het aantrekken van spelers. Aanzienlijke transfersommen op tafel leggen kan de club niet.

FC Twente heeft een spelersbegroting dat past bij de subtop van de Eredivisie, maar zou in theorie spelers als Django Warmerdam (die bij FC Groningen heeft getekend) niet kunnen kopen. "Dat komt omdat zij transfersommen kunnen betalen en wij niet", zegt technisch directeur Jan van Halst in TC/Tubantia. "Dat is geld dat buiten de begroting valt en wij zitten daar strak bovenop. Als wij iemand verkopen, moeten we met allerlei partijen kijken of we een deel van dat bedrag kunnen herinvesteren. Denk aan gemeente, commissarissen, garantgroep. Met hen hebben we afspraken."

FC Twente wist al wel Danny Holla met een driejarig contract aan de club te binden. Daarnaast zal de club weer moeten gaan huren. "We zullen ongetwijfeld weer spelers gaan huren en dat is niet erg, want dat doen de grootste clubs in Europa ook. Maar het moet niet met alle spelers een éénjarig project worden. Wij zijn bezig het elftal voor de lange termijn neer te zetten en dan is het wel prettig dat een speler niet na een seizoen weer weg is", aldus Van Halst, die ook talenten definitief aan de club wil binden. "We zijn nu ook veel in Duitsland aan het kijken, want bij de grote clubs daar heb je geweldige talenten die niet aan het spelen komen."