Ster, maar niet in Oranje: 'Onwetendheid, mensen zien me vaak alleen bij Oranje'

Ster, maar niet in Oranje: 'Onwetendheid, mensen zien me vaak alleen bij Oranje'

27-05-2017 09:02
19

In Rusland is Quincy Promes een absolute voetbalster, maar in het Nederlands elftal kan de aanvaller de verwachtingen nog niet waarmaken. De Russische Speler van het Jaar wil bewijzen wat hij kan.

Het zit Promes, in Moskou als nummer tien spelend, dwars dat mensen hem alleen van Oranje kennen, en hem dus niet op zijn best hebben gezien. "Het is onwetendheid. De mensen zien me vaak alleen bij Oranje. Dan gaat het daar niet goed en is Promes ook niet goed", zegt de aanvaller zaterdag in gesprek met De Telegraaf. Over zijn prestaties in Rusland is hij zelf zeer te spreken.

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat mijn prestaties er niet om liegen. Hoe ik het in Rusland doe, daar hoef ik niets over te zeggen. Dat is duidelijk. Ik merk dat er iets ontstaat, dat mensen vinden dat ik het bij het Nederlands elftal niet laat zien", zegt Promes. "Het wordt een dingetje. Ik ben het ermee eens dat het er bij Oranje nog niet helemaal uitkomt. Dat heeft met verschillende dingen te maken, zoals hoe de wedstrijden eerder zijn verlopen. Ik werk keihard om het ook hier te laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat het lukt. Zeker in deze moeilijke periode voor Oranje wil ik hier echt opstaan."

Lees ook: Dure afkoopsom én China-clausule in Promes-contract: 'Staat vast bedrag in'