'Die celstraf in Dubai vind ik vreemd, raar dat je in deze tijd nog cheque stuurt'

'Die celstraf in Dubai vind ik vreemd, raar dat je in deze tijd nog cheque stuurt'

27-05-2017 10:10
22

Voormalig suikeroom van Roda JC Nol Hendriks is bepaald geen fan van de huidige algemeen directeur Wim Collard. De investeerder weet wie wél een geschikte kandidaat zou zijn om de noodlijdende Limburgse club uit het slop te trekken.

Hendriks heeft een goed gevoel bij Stijn Janssen, de fiscaal jurist die Roda JC in contact bracht met de nieuwe geldschieter Aleksei Korotaev. "Hij is hier geweest. We hebben elkaar vier uur gesproken. Als hij me geld had gevraagd, had ik het hem meteen meegegeven", zegt Hendriks tegen De Limburger. "Ik hoop dat Stijn de nieuwe algemeen directeur van Roda wordt. Hij kent de wereld, de clubs. Ik ben ervan overtuigd dat hij een heel eerlijke vent is."

"Korotaev heb ik nooit gesproken, ik spreek geen Engels", vervolgt Hendriks. "Hij heeft direct geld op de rekening van Roda gestort, dat wekt toch vertrouwen. Die celstraf in Dubai vind ik wel vreemd. Het is raar dat je in deze tijd nog een cheque stuurt. Je kunt toch ook gewoon geld op de rekening storten?" Over de huidige algemeen directeur Collard is Hendriks niet positief. "Hij heeft de verdienste dat hij Schrouff (grootaandeelhouder, red.) heeft binnengehaald, maar zit niet op de juiste plaats. Dan is het geld gauw op. In de Raad van Commissarissen zitten mensen die nooit iets in het voetbal hebben gedaan."

Lees ook: 'Ik kan wel janken. De mensen bij Roda hebben totaal geen kennis van voetbal'