Lofzang op sensationele Stengs: 'Of dat bij AZ is, moeten we afwachten'

Lofzang op sensationele Stengs: 'Of dat bij AZ is, moeten we afwachten'

27-05-2017 12:21
12

Calvin Stengs maakte de laatste weken grote indruk bij AZ. In de play-offs blonk de tiener uit tegen FC Groningen en FC Utrecht. Columnist Henk Spaan snapte niet dat AZ-trainer John van den Brom donderdagavond besloot om Stengs (18) na een uur naar de kant te halen. 

'Toen Stengs werd gewisseld, kort na rust, had ik de neiging de tv uit te zetten', begint Spaan in Het Parool. 'AZ zonder Stengs is een taart zonder kers, een patat zonder mayo, een Rembrandt in het donker. Nou ja, zo kan ie wel weer. Stengs heeft zo verschrikkelijk veel klasse dat het gras waar hij loopt groener wordt. Is het duidelijk zo? Stengs is goed.'

'Ik keek tijdens de opwindend wedstrijd AZ-FC Utrecht alleen naar hem. Twee van die onbeschrijfelijke assists had hij weer, waarvan ik hoop dat de tweede ook telt: Ayoub raakte er zo van in de war dat hij de bal in zijn eigen doel hakte', vervolgt hij.

'Eerder deze week zei ik dat Stengs het komend seizoen tien assists zal geven. Het worden er meer, denk ik. Of dat bij AZ is, moeten we afwachten.' AZ won donderdag met 3-0 van Utrecht. Zondag volgt de return.