Aandacht Koeman gaat uit naar FC Utrecht: 'Anders dan de meeste teams'

Aandacht Koeman gaat uit naar FC Utrecht: 'Anders dan de meeste teams'

27-05-2017 13:02
5

De 'Hollandse School' zegt Ronald Koeman weinig. De manager van Everton bewondert trainers die, net als hij, pragmatisch denken wanneer het over tactiek gaat. In gesprek met Voetbal International is Koeman complimenteus over Erik ten Hag. 

Eerst haalt de Nederlandse coach het EK 1988 aan. "Dat toernooi wordt vaak aangehaald als succes van de Hollandse School. Daar kijk ik anders naar. Wij speelden toen zonder klassieke buitenspelers, vanuit een 4-4-2-formatie. Dat was een realistische manier van voetballen die paste bij de spelers die we toen hadden", legt Koeman uit. "Als coach heb ik dat moeten leren: de spelers maken de manier van voetballen, niet andersom."

"Daarnaast heb ik natuurlijk in het buitenland gespeeld en gecoacht. Daar krijg je andere inzichten en tref je een ander soort coaches. Dat zie ik ook terug als ik nu naar het FC Utrecht van Erik ten Hag kijk. Utrecht speelt en traint duidelijk anders dan de meeste teams in de Eredivisie", vervolgt hij. "Die ommekeer zie ik langzamerhand bij meer coaches in Nederland."