Feyenoorder 'wilde geen ruzie': 'Anders moest mijn nieuwe club geld betalen'

Feyenoorder 'wilde geen ruzie': 'Anders moest mijn nieuwe club geld betalen'

27-05-2017 13:29
cw
Steef Bouwman

Niklas Blesgraaf vertrekt deze zomer naar FC Twente. De zeventienjarige verdediger verlaat de jeugdopleiding van Feyenoord, nadat hij het nieuws kreeg nog niet in aanmerking te komen voor een profcontract.

Blesgraaf benadrukt dat hij om sportieve redenen heeft besloten te vertrekken uit Rotterdam. "Ik heb er niet voor gekozen om te vertrekken omdat ik het niet meer naar mijn zin had. In de eindgesprekken kwam naar voren dat ik volgend jaar, als tweedejaars A-junior, opnieuw in Feyenoord O18 zou spelen. Het klinkt raar, maar voor mij was dat het teken dat er geen toekomst voor mij bij de club was", legt Blesgraaf zijn keuze uit, in gesprek met FR12.nl.

"Ik heb een geweldige tijd bij Feyenoord gehad", vervolgt de jonge verdediger, die met zijn besluit naar eigen zeggen 'een best groot risico' heeft genomen. "Feyenoord moest eerst toestemming geven of ik weg zou mogen, anders moest mijn nieuwe club geld betalen. Ik wilde dat alles met Feyenoord goed geregeld zou worden, want ik wilde niet met ruzie weg. Het is zo'n fantastisch club en ze hebben altijd goed voor me gezorgd. Ik ben ontzettend blij dat Feyenoord die toestemming gaf en mij liet gaan."