Man van kapitale NEC-blunder kan voor derde keer op rij degraderen: 'Bitter'

Man van kapitale NEC-blunder kan voor derde keer op rij degraderen: 'Bitter'

27-05-2017 13:45
4

Voor NEC-back Michael Heinloth dreigt een derde degradatie op rij. In 2015 én 2016 degradeerde de Duitser met SC Paderborn. NEC moet zondag flink aan de bak tegen NAC, aangezien de heenwedstrijd in de finale van de nacompetitie met 1-0 werd verloren. 

"Natuurlijk wil ik niet nog een keer degraderen. Dat was twee keer heel bitter. Maar ik denk daar nu niet specifiek aan", aldus Heinloth in gesprek met Voetbal International. De vleugelverdediger ging donderdagavond zwaar in de fout. Na een verkeerde breedtepass kon NAC-spits Cyriel Dessers scoren. 

Zijn laatste jaar bij Paderborn was zéér turbulent. "Vanaf het begin liep het niet goed. We hadden drie trainers dat seizoen en er was buiten het veld ook veel onrust. Een schandaal rond trainer Stefan Effenberg, dan weer een schandaal met een speler. Dat heeft misschien de concentratie gekost die we op het veld nodig hadden. We hadden genoeg kwaliteit voor de Tweede Bundesliga, maar zijn te veel bezig geweest met randzaken." 

Saillant detail: dit seizoen degradeerde Paderborn wéér, dus voor de derde keer op rij. Komend seizoen komt de club uit op het vierde niveau van Duitsland.