Langer verblijf van NEC-trainer uitgesloten: Ik zit daar niet op te wachten

Langer verblijf van NEC-trainer uitgesloten: "Ik zit daar niet op te wachten"

28-05-2017 23:11
4

Ron de Groot spreekt van een 'zeer pijnlijke' dag. De interim-trainer van NEC zag zijn ploeg zondag onderuit gaan tegen NAC (1-4), waardoor de Nijmegenaren naar de Jupiler League degraderen.

Volgens De Groot had het kwartje zo maar de andere kant op kunnen vallen. "Het is een lot uit de loterij als je in de nacompetitie komt", zegt hij tegen Omroep Gelderland, na afloop van het verloren duel. De coach denkt echter dat NEC het bij de heenwedstrijd tegen NAC (1-0 verlies) al had verpest. "Je ziet de raarste uitslagen. Ik vind dat we het in Breda al hebben laten liggen."

Over de toekomst van NEC praten, daar heeft hij nog even geen zin in. "Nee, ik ga nu niet praten. Daar gaan we het de komende dagen wel over hebben", zegt De Groot, die één ding met zekerheid kan zeggen: hij blijft niet de hoofdtrainer van NEC, omdat hij liever op de achtergrond werkt. "Ik zit daar niet op te wachten als ik ook weer zie wat er de afgelopen weken op je afkomt. Dus dat is uitgesloten." 

Ondertussen is NEC dan ook druk bezig met het vinden van een nieuwe hoofdtrainer. Zaterdag meldde RTV Utrecht dat Rob Alflen de nieuwe trainer van NEC wordt, naar verluidt steken geldschieters en supporters daar echter een stokje voor