'Wilden niet met zeven man eindigen. Tegenstander kapot schoppen heeft geen zin'

'Wilden niet met zeven man eindigen. Tegenstander kapot schoppen heeft geen zin'

29-05-2017 07:41
16

Gregor Breinburg zit na de degradatie van NEC vol met vragen. De aanvoerder van de Nijmegenaren is na de 1-4 nederlaag tegen NAC Breda in zijn hoofd gekropen om antwoorden te zoeken. 

"Waarom zat het dit seizoen zo vaak net niet mee? Bijvoorbeeld op het einde van de competitie toen we van AZ en Heerenveen wonnen, maar toch naar de nacompetitie moesten. Waarom hebben we zo vaak op rij verloren? Waarom maken we bij NAC al die kansen niet af? Het is zo lastig om daar een antwoord op te vinden", aldus Breinburg in de Gelderlander.

NEC kreeg zondagmiddag van NAC het laatste zetje richting de Jupiler League. "De frustratie was het laatste half uur enorm", zegt Breinburg. "Niet alleen bij mij, maar bij iedereen. Ik voelde me machteloos op het veld. Maar we wilden de wedstrijd ook niet met zeven man eindigen. Een tegenstander kapot schoppen, heeft ook geen zin."

Aan zijn persoonlijke toekomst denkt Breinburg nog niet. "Daar doe ik ook geen uitspraken over. Deze degradatie is ook nog zo vers. Wat er allemaal bij de club gaat gebeuren, is ook onduidelijk. Het is afwachten de komende tijd. Eerst zal ik dit moeten verwerken. Dat duurt minimaal twee tot drie weken."