Update: Babel reageert: 'Altijd slecht geweest in het vertalen van context'

Update: Babel reageert: 'Altijd slecht geweest in het vertalen van context'

29-05-2017 09:54
39

Ryan Babel baalt dat bondscoach Dick Advocaat hem niet ziet staan. De aanvaller van Besiktas vindt het onbegrijpelijk dat hij niet wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal, nu hij in Turkije goed presteert. 

Babel plaatste een video op zijn Instagram-pagina, waarin een aantal van zijn hoogtepunten van het afgelopen seizoen te zien zijn. De rechtspoot speelde een cruciale rol in de titelstrijd van Besiktas, met onder meer Fenerbahçe, nota bene de ploeg van bondscoach Advocaat. 'Ze zeiden dat mijn carrière voorbij was. Het is zonde dat het Nederlands elftal mijn vertrouwen en huidige vorm in deze cruciale tijden niet nodig heeft.'

Babel is al langere tijd uit beeld bij het Nederlands elftal. De oud-aanvaller van onder andere Ajax en Liverpool speelde zijn laatste interland in 2011. De Nederlander speelde tot dusver 46 wedstrijden voor Oranje. Afgelopen zondag werd hij kampioen met Besiktas.

Update 9.54: Veel andere media meldden maandagochtend dat Ryan Babel het een 'schande' vindt dat hij niet wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Onterecht, zegt de aanvaller van Besiktas. 'Nederlandse journalisten... smh zijn altijd slecht geweest in het vertalen van buitenlandse context', twittert hij. Babel doelt daarmee waarschijnlijk op het feit dat 'a shame' vertaald moest worden naar 'zonde' en niet naar 'schande'.