Boer kan Ajax transfervrij verruilen voor oude club: We zijn in gesprek

Boer kan Ajax transfervrij verruilen voor oude club: "We zijn in gesprek"

29-05-2017 12:40
25

EXCLUSIEF - De kans bestaat dat Diederik Boer terugkeert naar PEC Zwolle. De 36-jarige doelman, stand-in van André Onana bij Ajax, is in gesprek met zijn oude club.

Dat bevestigt zaakwaarnemer Harold Eijkelkamp aan VoetbalPrimeur. Boer loopt over een maand uit zijn contract bij Ajax en kan dus transfervrij elders tekenen. Dat de keuze op PEC Zwolle valt is nog niet zeker, want Boer schermt ook met interesse van een andere, onbekende club.

"We zijn in gesprek met PEC en een andere club", laat Eijkelkamp weten aan deze website. Het gerucht dat hij deze week al gepresenteerd wordt bij PEC, klopt niet. "We hopen er deze week uit te zijn. Of dat PEC wordt of een andere club, is afwachten. We zetten gewoon alles rustig op een rij. Hopelijk neemt hij dan deze week een beslissing."

Boer staat sinds de zomer van 2014 onder contract bij Ajax, dat hem overnam van PEC Zwolle. Na drie jaar in Amsterdam wordt zijn contract niet verlengd. Boer komt uit de jeugd van PEC en was er tien seizoenen eerste keeper. Bij Ajax stokte de teller bij twee Eredivisie-wedstrijden.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur.nl)