'Manchester United slaat meteen toe bij reserverol van Real Madrid-ster in finale'

'Manchester United slaat meteen toe bij reserverol van Real Madrid-ster in finale'

29-05-2017 13:25
17

Manchester United hoopt dat Gareth Bale zaterdagavond op de bank zit bij Real Madrid, dat het in de Champions League-finale opneemt tegen Juventus. In dat geval ziet de Engelse grootmacht zijn kans schoon.

Dat meldt El Mundo Deportivo maandag. Manchester United ziet het als een aanmoediging om een bod uit te brengen op Bale als de 27-jarige Welshman niet in de basis staat in zijn eigen Cardiff. Bale staat al jaren op het verlanglijstje van Manchester United. In 2013 kaapte Real Madrid hem voor een wereldrecord van 100 miljoen euro weg bij Tottenham Hotspur.

Bale voldeed in grote lijnen aan de verwachtingen, maar wordt ook achtervolgd door blessureleed. In de tussentijd heeft Isco zich opgewerkt tot vaste waarde. Dat kan ertoe leiden dat niet Bale, maar Isco zaterdag in de basis start tegen Juventus.

Een reserverol zou extra hard aankomen voor Bale, omdat de Champions League-finale dit seizoen wordt gespeeld in zijn geboortestad Cardiff. Het United-gerucht kan tegelijkertijd een poging zijn om onrust te stichten in het Madrileense kamp, want El Mundo Deportivo is een uitgesproken Catalaanse krant. De rivaliteit tussen beide kampen is nog volop aanwezig.