Feyenoord beloont publiekslieveling met nieuw contract: Heel sterk en constant

Feyenoord beloont publiekslieveling met nieuw contract: "Heel sterk en constant"

29-05-2017 14:17
59

Feyenoord heeft maandag ook een principe-akkoord over een nieuw contract bereikt met Jan-Arie van der Heijden. De verdediger ligt daardoor tot de zomer van 2020 vast in De Kuip.

Feyenoord verlengde de laatste weken met Rick Karsdorp, Karim El Ahmadi, Bilal Basacikoglu, Sven van Beek, Brad Jones, Terence Kongolo en Jens Toornstra. Maandag schaart ook Van der Heijden zich in dat rijtje. De 29-jarige centrale verdediger blijft door het akkoord tot zijn 32ste in Rotterdam-Zuid.

"We zijn heel blij dat Jan-Arie ook de komende jaren Feyenoorder is", verklaart technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "Hij heeft als centrale verdediger een heel sterk en constant seizoen achter de rug, waarin hij zijn waarde voor het elftal meer dan bewezen heeft. Met zijn opbouwende kwaliteiten, maar ook in verdedigend opzicht heeft hij het meer dan uitstekend gedaan."

Van der Heijden kwam in de zomer van 2015 transfervrij over van Vitesse en moest het aanvankelijk doen met een rol op het tweede plan. Afgelopen seizoen groeide hij uit tot een vaste waarde én publiekslieveling in het kampioenselftal van trainer Giovanni van Bronckhorst.